Створити аккаунт | Забули пароль?



Ігорю Височанському - 50! Інтерв'ю із головним тренером команди




Сьогодні свій піввіковий ювілей відзначає наш краянин, чудова людина, у минулому хороший футболіст, тренер дрогобицької "Галичини" Ігор Броніславович Височанський. Наше інтерв’ю розпочнемо не тільки з привітання з нагоди дня народження, але й з переконливою перемогою в рамках Першості Львівської області в Бродах над місцевим "Богуном", яку подарували тренеру його підопічні.



Кореспондент: Отож, Ігоре Броніславовичу, вітаємо! Привід для радощів є?

Ігор Броніславович: Дякую. Так, звісно, порадіти можна. Друга поспіль переконлива перемога у виїзному матчі.



Кореспондент: Ви, наскільки відомо, корінний дрогобичанин, вихованець місцевої ДЮСШ. А яка у Вас фахова освіта? Розкажіть про сім’ю.

Ігор Броніславович: У 1992 році закінчив Львівський державний інститут фізичної культури. Дружину звати Лариса. У нас троє дітей. Старша дочка Катерина вже подарувала нам прекрасного внука Іванка, якому виповнилося два рочки. Вона з чоловіком Ігорем проживає у Києві. Середуща Юлія навчається у Національному університеті харчових технологій, а син Даниїл – у восьмому класі Дрогобицької гімназії.



Кореспондент: Це правда, що свою професійну кар’єру Ви розпочинали саме у дрогобицькій "Галичині"?

Ігор Броніславович: Так, дійсно, свою кар’єру я розпочинав у 1991 році у "Галичині", яка на той час виступала в так званій буферній зоні ще тодішнього союзного чемпіонату. Але в Дрогобичі я довго не затримався. У розпорядженні тренера "Галичини" Євгена Камінського було чимало досвідчених і кваліфікованих виконавців і потрапити до «основи» було нелегко. Згодом у моїй кар’єрі було декілька команд. Особливо приємні спогади про ФК "Львів", в якому був хороший колектив із підбором футболістів високого рівня: Тарас Павліш, Юрій Вірт, Олег Гарас, Володимир Вільчинський, Микола Лапко… Команда була на провідних позиціях у першій лізі України.



Кореспондент: У Вас досить таки насичена футбольна біографія. Поділіться будь ласка нею з футбольними вболівальниками.

Ігор Броніславович: Ще були луцька "Волинь", кіровоградська "Зірка-НІБАС", бородянківська "Система-Борекс" та чернігівська "Десна". А з 1999 до 2003 року я виступав у російських клубах другої ліги: абаканську "Реформацію" та кіровському "Динамо", в якому і закінчив свої виступи на професійному рівні. А завершив кар’єру футболіста вже тут, у дрогобицькій "Галичині", під керівництвом мого друга і талановитого тренера Василя Малика.



Кореспондент: З 2014 року ви працювали асистентом головного тренера клубу другої ліги стрийської "Скали". Та все ж доля закинула Вас, як мовиться, у рідні стіни. Зараз Ви на тренерському містку "Галичини". Звичайно ж дрогобицькі вболівальники завдячують Вам за такий вибір, проте хотілося б довідатись від Вас про мотиви такого вибору.

Ігор Броніславович: У 2014 році Василь Малик очолив стрийську "Скалу" і запросив мене йому допомагати. У Стрию була створена добротна команда Першої ліги з позитивною сімейною атмосферою всередині колективу. А я, будучи асистентом головного тренера, отримав досвід ведення тренувального процесу, управління грою і, так би мовити, поза футбольного життя команди. Минулого року з ініціативи вболівальників у Дрогобичі відновила свою діяльність команда "Галичина". Мені запропонували очолити молодіжний склад. Завдяки молодим футболістам, які наполегливо тренувались і вчилися разом зі мною, ми, я переконаний, заслужено стали переможцями другої ліги Львівської області.



Кореспондент: Які Ваші плани, як тренера? Наскільки високу планку ставите, зокрема, перед собою? Чого б хотілося досягнути?

Ігор Броніславович: Цього сезону керівництво команди запропонувало спробувати попрацювати з основним складом "Галичини". Відразу скажу, що дуже порадувало те, що в команду цьогоріч повернулись майже всі вихованці міста і ми будемо мати «свою» дрогобицьку "Галичину". Завдячуючи президентові клубу, виконавчому директорові, фан-клубу, дрогобицька влада повністю підтримує нас. Ми – муніципальний клуб, тож я сподіваюся, любов до футболу і співпраця з владою у нас буде взаємною і надовго.



А найбільшим здобутком моєї футбольної кар’єри є мої вірні друзі, яких мені подарував його величність "Футбол", котрі живуть не тільки в Україні. Хочу подякувати нашим відданим вболівальникам, які скучили за футболом і які всіляко підтримують команду як на домашніх, так і на виїзних матчах. Також, користаючись нагодою, хочу привітати моїх стареньких батьків, які завжди цікавляться, як ми зіграли. І на останок запрошую всіх друзів футболістів, їхніх батьків, дівчат, дружин приходити на наші матчі. Нам потрібна ваша підтримка. Ми граємо для вас!



Кореспондент: Від вболівальників дрогобицької "Галичини" висловлюю Вам, Ігоре Броніславовичу, щиру подяку за Ваш вибір, бажаємо плідної роботи на тренерській ниві і, звісно, талановитих вихованців. Бажаємо здійснення планів та досягнення високих результатів. А ми, вболівальники, обіцяємо палку підтримку. Віримо у Вас і впевнені, що під Вашим керівництвом дрогобицький футбол розквітне знову і "Галичина" ще прославиться на всю Україну.

Ігор Броніславович: Щиро дякую.



Р.S. Ігор Броніславович нещодавно, закінчивши навчання, отримав тренерський диплом УЄФА категорії "В".

Кореспондент МФК "Галичина" Олег Болоховецький



Дата: 03.05.2018 | Переглядів: 1388 | Рейтинг: 0.0
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Наступний матч
Кар'єр vs Галичина
-:+
18.10.2020 15:00
Львівська область
м. Старий-Самбір, ст. Міський
Попередній матч
Галичина vs Кар'єр
2:4
11.10.2020 15:00
Львівська область
м. Дрогобич, ст. Каменяр
Турнірна таблиця
Група-А
  Команда  І  О
1 ФК Юність Верхня Білка 10 26
2 Корміл Давидів 10 18
3 ФК Самбір 10 16
4 МФК Галичина Дрогобич 10 11
5 ЛСК Погонь Львів 10 9
6 ДЮШ Львів 10 4